Demarată la începutul lunii decembrie, campania Clopoțelul bucuriei a strâns, în nici 4 săptămâni, 120.000 de euro, bani destinați construirii celui mai mare centru de zi pentru copiii vulnerabili din București și județul Ilfov, pe care Asociația Ana și Copiii și-a propus să îl ridice în acest an.
“44 de firme au ales, în luna decembrie 2019, să redirecționeze până la 20 la sută din impozitul pe profit sau au făcut sponsorizări cuprinse între 130 lei și 71680,50 lei și 574 de oameni buni au ales să trimită SMS cu textul BUCURIE la 8864. Totodată, alți 73 de susținători individuali ai proiectului au ales să facă donații în diferite sume pentru a susține construcția noului centru”, declară Mihaela Voivozeanu, președinte al Asociației Ana și Copiii.
Context
Donează 4 euro/lună la 8864, trimițând cuvântul BUCURIE | 2 milioane de copii trăiesc în România la limita sărăciei
Asociația Ana și Copiii și-a propus să construiască cel mai mare centru de zi din țară pentru copiii defavorizați, pentru care e nevoie de 1 milion de euro.
Terenul pe care se va construi centrul are o suprafață de 3.360 mp, iar clădirea va avea o suprafață de 1.733 mp (parter, un etaj și mansardă). Centrul de zi va avea următoarea structură: cantină pentru aproximativ 200 de copii, 3 săli de activități educaționale pentru grupe de vârstă diferite, 1 cameră de joacă, 1 cabinet medical, 1 cabinet de consiliere psihologică, 1 bibliotecă de peste 50 mp, 1 sală digitală, 2 dormitoare mari pentru copiii care au potențial și rezultate foarte bune la școală și își doresc să studieze la un liceu în București, spații de cazare pentru personalul de supraveghere pe timpul noptii, pentru voluntarii expați si pentru tinerii care vin din alte țări pentru diverse intership-uri și lucrează voluntar cu copiii pentru perioade de minim 6 luni, 1 atelier de creatie de peste 50 mp cu terasă în grădină unde micii artiști alături de voluntari să poata picta și crea în aer liber (va fi folosit ca spațiu de terapie prin culoare pentru copii și părinti), un atelier de arte vizuale, pentru dezvoltarea de abilități și descoperirea de aptitudini care i-ar putea duce pe copii la o meserie în domeniu, o sală de muzică unde copiii vor putea testa și studia diferite instrumente muzicale și va fi folosită ca un spatiu de terapie prin muzică pentru traumele si greutățile cu care acești copii se confruntă zi de zi, 1 amfiteatru în aer liber pentru serbări, piese de teatru și alte evenimente pentru copii, 1 teren de sport multifuncțional care va fi folosit în orice sezon, 1 foișor pentru activități cu copiii în aer liber, 1 loc de joacă în aer liber pentru copiii între 4 și 10 ani, 1 depozit de 100 mp, compartimentat în mai multe spații: de depozitare, de igienizare și de sortare a donațiilor primite, spații de studiu individual sau de lucru în grupuri; 2 birouri pentru activități administrative, grupuri sanitare la fiecare nivel.
Potrivit Eurostat, 1 din 5 copii din România abandonează școala, iar 1 din 2 copii trăiește la limita sărăciei. La 1 ianuarie 2019, numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, care aveau domiciliul în România, a fost de 4,14 milioane, potrivit Institutului Național de Statistică. Cu alte cuvinte, aproximativ 2 milioane de copii trăiesc în România la limita sărăciei.
„Capacitatea centrelor de sprijin pentru acești copii acoperă, la nivel național, doar 7% din totalul copiilor care au nevoie de ajutor, Școala este responsabilă, însă, din punctul meu de vedere, nu e singura responsabilă. Până la a aștepta reforme sustenabile, e nevoie să continuăm cu proiecte pilot care să fie replicate în cât mai multe comunități. Mai mult, statisticile arată că școala reprezintă doar 14% din timpul elevilor (33% – somn, 53% – acasă și în centre educaționale înainte sau după școală), prin urmare, părinții și centrele educationale din comunitate trebuie să ia atitudine”, mai spune Mihaela Voivozeanu.
În acest moment, Asociația Ana și Copiii are grijă de 721 de copii defavorizați din București și comunități din Ilfov, Ialomița și Prahova, iar în cei 12 ani de activitate a ajutat peste 10.000 de copii vulnerabili prin cele trei centre de zi din București, Urlați și Fundulea.
Povestea Ana și Copiii, aici o găsiți –> anasicopiii.ro/poveste
Mesaje la office@anasicopiii.ro
Cum se poate dona:
SMS: 8864 | BUCURIE | 4 euro/lună
prin cont: Asociația Ana și Copiii, pentru campania Clopoțelul bucuriei
RO25 RZBR 0000 0600 0970 4793 (LEI)
RO41 RZBR 0000 0600 0970 4796 (USD)
RO63 RZBR 0000 0600 1273 9142 (EURO)
Raiffeisen Bank Ag. Amzei
SWIFT CODE: RZBRROBU
prin Paypal & Plăți online –-> anasicopiii.ro/vreau-sa-donez
Campania #ClopoțelulBucuriei este realizată de Roxana Teodoru | Alex Haidamac | Alina Neagu | Cristian Șerban | Ana Bitu | Corina Bombă | Dani Macarie, cu ajutorul The Candy Shop | SC Videolink SRL
Partener media: Radio Europa FM
Comunicator: Agenția de idei
3 se confrunta cu vulnerabilitati sociale sau comportamentale.
Ma bucur ca Asociatia Ana si Copiii a avut initiativa de a construi cel mai mare centru de zi din tara pentru copiii defavorizati, in care acestia vor beneficia de suport educational, un mediu propice pentru dezvoltarea lor precum si contactul cu alte persoane. Acest centru este o onoare pentru societate si sper ca tot mai multi oameni buni sa ofere sprijin financiar si sa doneze cat mai multi bani pentru realizarea acestei initiative.