[ad_1]
ALIN – DRUMUL SPRE REUSITA

“Nu renunta la ceea ce-ti doresti ” pare sa fie sloganul ce i se potriveste perfect tanarului Alin, o persoana determinata, hotarata si foarte ambitioasa. Nascut intr-o familie traditional rroma, in care educatia nu este valorizata, Alin a stiut inca de timpuriu ca singura lui sansa la o viata mai buna este educatia. Astfel, fara sa fie incurajat de cei din jur, a pornit pe drumul lui, un drum parcurs frumos, cu demnitate si determinare.
L-am cunoscut pe Alin intr-un moment de cumpana, cand problemele si tensiunile din interiorul familiei il demoralizau si il afectau intr-un mod negativ. Era un copil in clasa a VII-a, putin debusolat si nesigur pe deciziile ce aveau sa-i contureze viata in viitor. Ajutat de psihologul centrului a reusit sa depasesca impasul in care se afla si a gasit in el resurse de a merge mai departe. S-a transformat intr-un adolescent puternic, corect, capabil de a lua propriile deciziile.
Cu ajutorul personalului socio-educational si voluntarilor de la Centrul de zi Ana si Copiii a reusit sa obtina note de trecere la Testele Nationale de la finalul clasei a VIII-a si a fost acceptat la liceul Iuliu Maniu. Pe toata perioada celor patru ani de liceu, a manifestat interes fata de scoala, nu a absentat de la orele de curs, profesorii avand doar cuvinte de lauda la adresa lui. S-a remarcat prin decenta, seriozitate si spirit de echipa, fiind un elev si coleg apreciat a carui companie era mereu cautata de colegi.
A treacut cu bine de examenul de Bacalaureat, devenind astfel un exemplu de urmat pentru fratii mai mici, dar si pentru comunitatea din care face parte. Treptat el a devenit mandria familiei, fiind primul din familia extinsa care a reusit sa obtina diploma de bacalaureat.
Dar el nu s-a oprit aici, s-a inscris si a finalizat cursurile de mecanic-auto, reusind sa se angajeze la un service auto. Astfel, Alin, si-a luat viata in propriile maini, a devenit independent si un sprijin pentru familia si fratii mai mici pe care-i sustine, atat financiar cat si-n demersul lor educational.
Alin este povestea copilului dintr-o comunitate saraca, care a luptat si a ajuns acolo unde poate, la inceput, nici nu indraznea sa viseze.




[ad_2]

Source

8 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.