[ad_1]
Oameni buni,
An de an, va cerem sa ne ajutati cu completarea formularului 230 pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Ana si Copiii. Anul acesta s-a prelungit termenul de depunere a formularul 230 pana la 31 iulie 2019.
Tot anul acesta, avem si mai mare nevoie de ajutorul si sprijinul vostru, deoarece in curand demaram constructia noului centru Ana si Copiii, care va fi o casa pentru minim 100 de copii din familii din Bucuresti si Ilfov aflate in dificultate, un loc al lor in care zi de zi sa invete lucruri noi, sa fie incurajati, indrumati, sprijiniti sa nu renunte sa scoala si sa-si gaseasca un drum in viata.
Zi de zi, de aproape 12 ani, suntem alaturi de copii.
Anul acesta formularul 230 este si mai valoros pentru ca procentul redirectionat este de 3,5% pentru ca Asociatia Ana si Copiii are acreditare inca din anul 2008 si licentiere a serviciilor obtinuta acum 3 ani.
Share, va rugam!
PS – Ne-am propus anul acesta sa strangem un numar de 1000 formulare semnate.
Pana acum am reusit sa strangem 327 de formulare.
Cine ne mai ajuta?
Pentru detalii, va rugam sa ne dati un semn la office@anasicopiii.ro
Cine nu poate veni personal la centrul nostru sau nu poate trimite formularul prin Posta. Nu uitati sa semnati si imputernicirea pe care aici o gasiti.
Va multumim!
Atelierul nostru handmade se mută pentru câteva ore (de la 11.30 la 15.00), duminică, 23 februarie, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pentru a realiza împreună mărțișoare, multe mărțișoare. Toți adulții și toți copiii care vor să participe vor realiza câte 2 mărțișoare și câte o felicitare, în schimbul donației de 50 de lei/persoană, bani care vor merge către construirea atelierului de creație Ana și copiii al noului centru, pe care îl vom ridica anul acesta în București.
Înscrierile se fac la office@anasicopiii.ro, iar donațiile se pot achita și în avans, pe www.anasicopiii.ro/plata-online, cu mențiunea 23MAR (cu rugămintea să ne anunțați pe mail).
Realizarea celor 2 mărțișoare și a felicitării (care vor rămâne la participanți, pentru a le oferi cadou sau pentru a le păstra drept amintire) durează în jur de jumătate de oră, astfel încât primim înscrieri până la 100 de persoane.
Totodată, vă invităm la micul nostru târg de obiecte handmade, de unde puteți achiziționa tot felul de obiecte, de la mărțișoare la tablouri, realizate de voluntarii Ana și copiii.
Vom avea și formulare 230 la noi și muuultă voie bună.
Evenimentul face parte din campania #ClopoțelulBucuriei pentru Ana și Copiii, prin care se strâng fonduri pentru construirea celui mai mare centru social pentru copii din țară.
Oricine poate dona 4 euro/lună la 8864 cu mesajul BUCURIE sau direct în conturile noastre pe care le găsiți pe www.anasicopiii.ro
Vă așteptăm! Hai!
Partener: Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Demarată la începutul lunii decembrie, campania Clopoțelul bucuriei a strâns, în nici 4 săptămâni, 120.000 de euro, bani destinați construirii celui mai mare centru de zi pentru copiii vulnerabili din București și județul Ilfov, pe care Asociația Ana și Copiii și-a propus să îl ridice în acest an.
“44 de firme au ales, în luna decembrie 2019, să redirecționeze până la 20 la sută din impozitul pe profit sau au făcut sponsorizări cuprinse între 130 lei și 71680,50 lei și 574 de oameni buni au ales să trimită SMS cu textul BUCURIE la 8864. Totodată, alți 73 de susținători individuali ai proiectului au ales să facă donații în diferite sume pentru a susține construcția noului centru”, declară Mihaela Voivozeanu, președinte al Asociației Ana și Copiii.
Context
Donează 4 euro/lună la 8864, trimițând cuvântul BUCURIE | 2 milioane de copii trăiesc în România la limita sărăciei
Asociația Ana și Copiii și-a propus să construiască cel mai mare centru de zi din țară pentru copiii defavorizați, pentru care e nevoie de 1 milion de euro.
Terenul pe care se va construi centrul are o suprafață de 3.360 mp, iar clădirea va avea o suprafață de 1.733 mp (parter, un etaj și mansardă). Centrul de zi va avea următoarea structură: cantină pentru aproximativ 200 de copii, 3 săli de activități educaționale pentru grupe de vârstă diferite, 1 cameră de joacă, 1 cabinet medical, 1 cabinet de consiliere psihologică, 1 bibliotecă de peste 50 mp, 1 sală digitală, 2 dormitoare mari pentru copiii care au potențial și rezultate foarte bune la școală și își doresc să studieze la un liceu în București, spații de cazare pentru personalul de supraveghere pe timpul noptii, pentru voluntarii expați si pentru tinerii care vin din alte țări pentru diverse intership-uri și lucrează voluntar cu copiii pentru perioade de minim 6 luni, 1 atelier de creatie de peste 50 mp cu terasă în grădină unde micii artiști alături de voluntari să poata picta și crea în aer liber (va fi folosit ca spațiu de terapie prin culoare pentru copii și părinti), un atelier de arte vizuale, pentru dezvoltarea de abilități și descoperirea de aptitudini care i-ar putea duce pe copii la o meserie în domeniu, o sală de muzică unde copiii vor putea testa și studia diferite instrumente muzicale și va fi folosită ca un spatiu de terapie prin muzică pentru traumele si greutățile cu care acești copii se confruntă zi de zi, 1 amfiteatru în aer liber pentru serbări, piese de teatru și alte evenimente pentru copii, 1 teren de sport multifuncțional care va fi folosit în orice sezon, 1 foișor pentru activități cu copiii în aer liber, 1 loc de joacă în aer liber pentru copiii între 4 și 10 ani, 1 depozit de 100 mp, compartimentat în mai multe spații: de depozitare, de igienizare și de sortare a donațiilor primite, spații de studiu individual sau de lucru în grupuri; 2 birouri pentru activități administrative, grupuri sanitare la fiecare nivel.
Potrivit Eurostat, 1 din 5 copii din România abandonează școala, iar 1 din 2 copii trăiește la limita sărăciei. La 1 ianuarie 2019, numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, care aveau domiciliul în România, a fost de 4,14 milioane, potrivit Institutului Național de Statistică. Cu alte cuvinte, aproximativ 2 milioane de copii trăiesc în România la limita sărăciei.
„Capacitatea centrelor de sprijin pentru acești copii acoperă, la nivel național, doar 7% din totalul copiilor care au nevoie de ajutor, Școala este responsabilă, însă, din punctul meu de vedere, nu e singura responsabilă. Până la a aștepta reforme sustenabile, e nevoie să continuăm cu proiecte pilot care să fie replicate în cât mai multe comunități. Mai mult, statisticile arată că școala reprezintă doar 14% din timpul elevilor (33% – somn, 53% – acasă și în centre educaționale înainte sau după școală), prin urmare, părinții și centrele educationale din comunitate trebuie să ia atitudine”, mai spune Mihaela Voivozeanu.
În acest moment, Asociația Ana și Copiii are grijă de 721 de copii defavorizați din București și comunități din Ilfov, Ialomița și Prahova, iar în cei 12 ani de activitate a ajutat peste 10.000 de copii vulnerabili prin cele trei centre de zi din București, Urlați și Fundulea.
Povestea Ana și Copiii, aici o găsiți –> anasicopiii.ro/poveste
Mesaje la office@anasicopiii.ro
Cum se poate dona:
SMS: 8864 | BUCURIE | 4 euro/lună
prin cont: Asociația Ana și Copiii, pentru campania Clopoțelul bucuriei
RO25 RZBR 0000 0600 0970 4793 (LEI)
RO41 RZBR 0000 0600 0970 4796 (USD)
RO63 RZBR 0000 0600 1273 9142 (EURO)
Raiffeisen Bank Ag. Amzei
SWIFT CODE: RZBRROBU
prin Paypal & Plăți online –-> anasicopiii.ro/vreau-sa-donez
Campania #ClopoțelulBucuriei este realizată de Roxana Teodoru | Alex Haidamac | Alina Neagu | Cristian Șerban | Ana Bitu | Corina Bombă | Dani Macarie, cu ajutorul The Candy Shop | SC Videolink SRL
Partener media: Radio Europa FM
Comunicator: Agenția de idei
La Atelierul de Creatie ,,Ana și Copiii” se lucreaza zi de zi cadouri cu suflet. Obiectele sunt lucrate cu multa daruire de copiii din programele Asociatiei, sub îndrumarea celor 2 artisti plastici din cadrul atelierului si cu sprijinul tuturor voluntarilor implicati.
Produsele astfel realizate sunt expuse si oferite in schimbul donatiilor in corturi expoziționale la Targuri dedicate (Martisor, Craciun, 1 Iunie). Banii colectati sunt folositi pentru achizitionarea hainutelor, incaltarilor, produselor de igiena personala, mancare, materiale educationale si toate cele necesare pentru cei 721 copii aflati in grija asociatiei.
Pavilionul de grădină donat de Expodom ne ajuta sa fim prezenti la Targuri sau alte actiuni dedicate copiilor chiar si in zilele mai reci, cu ploaie sau chiar ninsoare si sa ii intampinam pe toti cei care vor sa ne viziteze si sa ne sustina pentru a face viata copiilor mai buna!
Multumim Expodom ca ai ales sa fii si tu unul dintre prietenii ,,Ana si Copiii”!
Copil luat în grijă de Mircea B
E un copil jucăuș și afectuos și cândva a trecut printr-o dramă mare, a avut un cancer la unul dintre ochi. O are doar pe mama lângă ea. Iubește mult animalele, așa că știe de pe acum faptul că vrea să se facă medic veterinar. Îi place să se joace cu păpușile, le piaptănă, le schimbă de haine, le spală.
Sunt singură la părinți, îmi place mult salata orientală, îi place mult să deseneze, îi pălace mult culoarea mov.
Stă mult la centrul de la București, dimineața merge la școală, apoi e la centru, inclusiv sâmbăta, pentru că mama ei este unul dintre cei mai devotați voluntari de aici.
| COPIL LUAT ÎN GRIJĂ DE ALINA |
E vorbăreață, lipicoasă, își alege cu grijă cuvintele și vrea să studieze pianul. Ai acasă un pian sau o pianină? Nu, nu am, mă mai joc pe telefon, e o aplicație care imită pianul. Am făcut și tenis, mă rog, poate mai fac, acum sunt în pauză, pentru că am suferit o operație de apendicită. Dar tot profesoară de pian vreau să mă fac.
Am și alte pasiuni, pentru că pasiunile sunt importante. Uite, de exemplu, îmi place geografia, pentru că învăț multe lucruri despre țări și continente, îmi place să călătoresc, sper să pot face asta când voi fi mare și îmi voi permite. Desenez, și asta îmi place, o dată am desenat 44 de flori roșii, am desenat-o pe mami. Desenez și în acuarelă și cu creioane cerate. Pe tine te-aș desena în alb un pic închis, ca să se distingă de foaie, am mai folosi negru, dar și roșu, care e culoarea iubirii și a bunătății. Visez la un bloc de desen mare, da, și un șevalet ar fi util, acuarele și creioane cerate. Dacă ar fi să îndeplinesc un vis, aș lua-o pe mai și pe fratele meu și i-aș duce la un picnic, lângă o cascadă.
****************************************************************************************************************************
Campania IA ÎN GRIJĂ UN COPIL înseamnă că devii un prieten de nădejde, adică un fel de părinte adoptiv de la distanță: timp de un an, donezi câte 200 lei, pe lună, dându-i o șansă reală la educație și la o viață mai bună.
Dacă te-ai decis, atunci scrie iute un mesaj la hurdubaia@anasicopiii.ro, pentru a primi toate informațiile de care ai nevoie: cum donezi, unde donezi, când donezi. Evident se poate dona direct în cont, inclusiv online. La schimb, noi te vom ține la curent cu situația/evoluția copilului, ori de câte ori ne soliciți acest lucru.
Totodată, trebuie să ne spui dacă vrei să precizăm numele tău întreg, în cadrul acestei campanii, sau doar numele mic ori dacă dorești să rămâi anonim.
Mulțumim!
AJUTĂM VISELE SĂ CREASCĂ MARI
| COPIL LUAT ÎN GRIJĂ DE DANIELA G. |
Cel mai timid copil de pe pământ, până te simte că ești un om bun și atunci să vezi cum se lipește de tine cu ochii ăia mari și albaștri precum un ocean netulburat. E frumoasă ca un înger, doctoriță vrea să se facă, ca să ajute copiii ca ea. Învață să scrie la școală și îi place. Să fie albastru totul. Are nevoie de afecțiune, multă afecțiune. Aflu mai târziu și de ce. Mama i-a părăsit, e crescută de tată și de bunică.
Ce nu ai, dar îți dorești mult? O păpușă Barbie. Și dulciuri. Îți plac dulciurile? Daaa, dar și cartofii cu carne.
Până plec, e nedezlipită și mai că îi vine să plângă că trebuie să plec. O să mă întorc cu păpușa, într-o zi. Sau poate mă aude Moșu’, așa în miez de primăvară și rezolvă mai repede.
****************************************************************************************************************************
Campania IA ÎN GRIJĂ UN COPIL înseamnă că devii un prieten de nădejde, adică un fel de părinte adoptiv de la distanță: timp de un an, donezi câte 200 lei, pe lună, dându-i o șansă reală la educație și la o viață mai bună.
Dacă te-ai decis, atunci scrie iute un mesaj la hurdubaia@anasicopiii.ro, pentru a primi toate informațiile de care ai nevoie: cum donezi, unde donezi, când donezi. Evident se poate dona direct în cont, inclusiv online. La schimb, noi te vom ține la curent cu situația/evoluția copilului, ori de câte ori ne soliciți acest lucru.
Totodată, trebuie să ne spui dacă vrei să precizăm numele tău întreg, în cadrul acestei campanii, sau doar numele mic ori dacă dorești să rămâi anonim.
Mulțumim!
AJUTĂM VISELE SĂ CREASCĂ MARI